Naturfoldere og ture

Om Nattergaleturen 2021

Nattergaletur Gilleleje Golfklub 2021. Foto: Janne Aarre Søndag den 16. maj 2021 kl. 19 begav 23 naturinteresserede sig ud på årets nattergaletur. Det var fjerde gang at Eric Schaumburg og Janne Aarre guidede deltagerne til en naturoplevelse på golfbanen.

Nattergaletur Gilleleje Golfklub 2021. Foto: Janne Aarre

I forhold til tidligere år var nattergalen dog ikke helt så aktiv – MEN vi hørte den nogle gange. Gøgen var mere synlig, faktisk fløj den over vores hoveder flere gange.  Vejret var til den kølige side og solen nægtede at komme frem bag skyerne – men INGEN regn! Vi hørte mange fugle og nogle så vi tilmed. Her er vores artsliste for aftenen:

Munk, Gøg, Sangdrossel, Stor flagspætte, Musvit, Stillits, Tornsanger, Rørsanger, Nattergal, Rødstjert, Gulspurv, Landsvale, Bysvale, Sjagger, Stær, Tårnfalk, Hvid vipstjert, Strandskade, Skovspurv, Hættemåge, Fasan, Skarv, Grågås, Blishøne og Grønbenet rørhøne.
 

Efter turen gik vi ind i klubhusets gård, hvor Restaurant 19 havde sørget for at stille for kaffe og den gode brunsviger frem. Tak for turen til jer alle. Vi gør det gerne igen, men det når nok IKKE at blive i år, desværre.

Naturen – lige NU

Udover en Naturguide har Janne Aarre også skrevet nogle foldere om naturoplevelser i Gilleleje Golfklub.

Du kan finde den årsaktuelle folder i sekretariatet, restauranten og i klubhuset. Klik på billedet og se en digital version.

Naturen lige NU - forår. Naturfolder i Gilleleje Golfklub.Naturen lige NU - sommer. Naturfolder i Gilleleje Golfklub.Naturen lige NU - efterår. Naturfolder i Gilleleje Golfklub.

Som greenfeegæst i Gilleleje Golfklub får du udleveret en årstidsaktuel folder når du tjekker ind i sekretariatet. Så er der også lidt læsestof efter en forhåbentlig god naturoplevelse på golfbanen.

Dagsommerfugle

Blomstereng i Gilleleje Golfklub.
Blomstereng i Gilleleje Golfklub.

I 2019 blev der tilsået et stykke jord med blandede blomsterfrø mellem hul 12 og 13 . I foråret 2020 kunne vi endelig se en masse blomster på området. Med flere blomster og insekter på banen blev der tilføjet endnu en folder om naturen på golfbanen.

Janne Aarre beskriver i Dagsommerfugle de 10 mest kendte danske dagsommerfugle. Folderen ligger i sekretariatet, i restauranten og i klubhuset. Tag  endelig én med hjem og se om du kan identificere  sommerfuglene i din egen have. Klik på billedet og se en digital version.

dagsommerfugle i danmark folder

Ture i naturen

Nattergaletur i Gilleleje Golfklub
Nattergaletur i Gilleleje Golfklub med Eric Schaumburg og Janne Aarre

Naturen er helt bestemt i spil på banen i Gilleleje Golfklub. Det opdager  deltagerne når vi arrangerer Natur-ture på banen.

Uden køller og jern, og med kun en kikkert og en fuglebog i hånden, ser man banen på en helt ny måde. Og da vi er beriget med et fantastisk fugleliv, har turene primært været fokuseret på ture i maj hvor nattergalen synger flittigt flere steder på banen. 

Deltagerne på vej op af hul 1 på Gilleleje Golfklubs bane i 2018.

Har du lyst til at se billeder fra Nattergaleturen i 2018? 

Nye ture vil blive annonceret her på siden og på vores Facebook side.

Facebook

49 71 80 56 – info@ggk.dk – Sophienlund Allé 13, 3250 Gilleleje