Nyhedsarkiv

2022

22. august

Fint sponsorarrangement for Line og Morten Toft Hansen, med (meget!) flotte scores og super forplejning. Line lover at komme stærkt tilbage næste år og Morten forsøger sig med tour-skolen i år!

14. august
Årets divisionskampe og regionsgolf-kampe er afviklede – resultatet blev status quo – SE HER

12. august
Golfregler – husk lige… SE HER

16. juli
Lørdag den 16. juli spillede vi den traditionsrige ægtepar/sambo turnering med 96 deltagere. SE BILLEDER OG RESULTATER HER

25. juni
Vinder af Midsommerpokalen med en nettoscore på 68 (!):  Steen Schaffalitzky og Dorthe Rugholm – SE HER

19. juni

Resultaterne for divisionsholdene tegner godt for den sidste spillerunde i august, hvor både damerne og de to herrehold ligger godt til og hvor matematikken kan redde superveteranholdet.  Se resultater og puljestilling under DGU,  Danmarksturneringen – og søg på Gilleleje under de enkelte rækker.

9. juni
Tak til alle 28 deltagere på aftenens Nattergaletur. Det var en rigtig dejlig og smuk aften på golfbanen som vi gerne vil dele med jer der ikke kunne deltage. Med venlig naturhilsen fra Miljøudvalget. 🦋🐝🌿
Nattergaletur på golfbanen i Gilleleje.

Læs mere om nattergaleturene her.

6. juni
Pinsecramblen er afviklet! 104 deltagere, og bedste hold rundt i 73 slag. SE HER

27. maj
Vildeng-trekanterne ved hul 6
De store trekantsområder ved hul 6.
At omdanne et stykke “langhåret” græsareal til en vildeng er noget af en proces. Læs om processen på Miljø og biodiversitetssiden.
Miljøudvalget v. Janne Aarre 🕷🐝🦋

 

9. april
En lille serie billeder fra i går, hvor første begynderhold var til introduktion, og hvor der samtidig blev spillet åbningsturnering og bygget ny udslagshal.


9.april
EN STOR DAG I GILLELEJE GOLFKLUB
I dag starter det første hold nygolfere i år, og allerede i morgen følger hold 2 efter. Vi er glade for den store interesse, der er for at lære at spille golf hos os. Vores introduktionsprogram er den ideelle indgang til at komme i gang. Klik på billedet og læs alt om, hvordan vi gør!
I dag spiller vi også åbningsturneringen, som officielt markerer  sæsonstarten. Over 80 er ude i det flotte vejr.

 

 

3. april
Rejsegilde!


Sigurd har tegnet,  og leder og fordeler – og har sammen med Herreklubben samlet ca. 20! frivillige der opfører “træningsskuret” .
De sidste støttende stolper skal monteres, tagpaptaget etableres,  bygningen beklædes med vandrette lægter og gulvet flisebelægges, så der er lidt at lave endnu før en overdækket udslagshal med plads til 7 kan tages i brug.

29. marts
Så kom den endelig! Naturguide© version 3.

Naturguide til Gilleleje Golfklub
Den blev præsenteret og uddelt på klubbens generalforsamling.
Fik du ikke en Naturguide, så kan du læse den her. Den trykte Naturguide kan hentes i klubben.

12. marts
Tilmeld dig en underklub!
GGK har 4 underklubber: Dameklubben, Onsdagspigerne, Herreklubben og Seniorklubben. Se deres hjemmesider HER
Underklubberne tilbyder faste ugentlige turneringer og gennemfører forskellige arrangementer henover året, og er en fantastisk måde at få nogle sportslige og sociale kontakter på. – En del er faktisk med i flere underklubber!

10. marts
Vore begynderkurser starter fra 9. april. Se alt om det HER

 

18. februar

Opholds”skuret” ved 7. hul har fået flot tag-understøtning udført af dygtige frivillige.

2021

Husk venligst:
1) Forgreens er IKKE holde- og kørearealer for trolleys og lign. – kør/træk udenom – tak! 
2) Ingen trolleykørsel mellem green og greenbunker
3) Bunkere SKAL rives
4) Nedslagsmærker SKAL rettes op – og 
5) Turf lægges på plads..
Der er en del der ikke river bunkerne efter sig – det er helt uforståeligt – og “ødelæggende” for andres spil. Husk hinanden på det.
Banen er vores egentlige aktiv – lad os være fælles om at pleje den.

20. december
“Nytårsturneringen” den 8/1 aflyses pga. corona-situationen.

18. december
Skærpede corona-restriktioner gældende fra den 19/12  SE HER
– med bl.a. nye arealkrav og udvidede krav til mundbind.

3. december
Oversigt over banetiltag i 2022 og 2023. SE HER

22. oktober
Gilleleje Golfklub – Bivenlig golfbane nr. 14 i Danmark!
Gilleleje Golfklub - en bivenlig golfbane.

Biavlernes Forening har godkendt miljøet på vores golfbane som bivenlig. Det er da fantastisk.
Der er p.t. kun 13 andre bivenlige golfbaner registreret i Danmark.
Se hvilke golfklubber det er.
Biavlernes Forening har vurderet os på baggrund af en ansøgning, hvor forskellige områder med bevoksning skulle defineres. Klubben har derfor modtaget et diplom, som kan hænges op i klubhuset.
Læs Gilleleje Golfklubs beskrivelse af banen.

22. august
Divisionsholdene: Det lykkedes ikke for Damerne, Herre-2 eller Veteranholdet at rykke op, men to af vores regionshold er i slutspillet om Danmarksmesterskabet!

Region A-holdet – spiller  Region Øst  finale mod Hillerød den 4. september!
SE HER

22. august
Hvem bliver klubmester? 
Ved præmieoverrækkelsen søndag den 5/9  (ca. kl. 15.00) byder klubben på lidt til mave og gane – kom og deltag.

21. august
Så er Seniorklubbens tur til Odsherred den 18- og 19. august slut og hvis du har lyst kan du se hele “rapporten” her. God læsning (husk at du kan klikke reklamerne væk ved at trykke på X-et)
https://online.fliphtml5.com/dgpcm/unoc/

3. juli
D-tour. Banen er lukket den første halvdel af dagen pga. en DGU juniorturnering med godt 80 deltagere. Man er velkommen til at komme og kigge – ((og måske er det sjovt for barnet/barnebarnet at opleve de lidt dygtigere juniorer…

11. april
Smugkig på seneste udgave af baneguiden  SE HER
Sponsoreret af Boye & Spellerberg og trykkes snart af Production Facilities.

10. april
Åbningsturneringen blev gennemført i køligt men flot vejr og på en bane der snart “er der”! SE RESULTATER HER

6. april
Greenkeeperne melder om problemer med at klippe fairways fordi græsset ikke er i ordentlig vækst og valserne derfor mudres til. Men det sker så snart det er muligt! – og når det er sket, kan der spilles hcp-tællende runder, fortsat med oplæg, men nu kun på fairways og på tilsvarende kortklippede arealer.

27. marts
Alle huller og alle greens er åbnet, søerne er renset op og der er i vinterens løb beskåret træer og buske mange steder. Anlægget står flot allerede nu. Herreklubben kunne fejre baneåbningen med dens egen åbningsturnering hvor næsten 80 spillere deltog.

26. marts

9 buggypladser står klar – når elektrikeren har været forbi – takket være en kæmpe indsats af 6 hårdtarbejdende og dygtige frivillige. Sådan!

23. marts
Bunkerne er igen i spil derfor lettere reviderede “vinterregler”  SE HER. Men hcp.-regulering er fortsat ikke mulig.

22. marts
I dag blev der så skåret grøde på hul 10 og der kom også en del bolde med op! Så igen i dag – masser af aktivitet på banen.

Der skæres grøde i søen på hul 10 i Gilleleje Golfklub

 

19. marts
Tommy, chefgreenkeeper, har i dag været i klubben i 20 år! Stor dag for Tommy, og en milepæl i GGKs historie. Stor, stor tak fra alle os der synes at Gillelejes bane er noget helt særligt.Jubilaren er her omgivet af sine greenkeepere, ved arbejdstidens ophør,  herefter kørte Tommy ud og tromlede bl.a. 18. hul, for som han sagde, man skal jo udnytte, at vejret tillader.
Alt i alt arbejdes der i øvrigt intenst på, at alle huller, inkl.  greens, kan åbnes inden den 27. marts.

19. marts
Coronarestriktionerne formindsket – nu kan vi lave gunstarter med 50 personer og forsamles i det fri, f.eks. “øllen efter runden”, i grupper af 10 personer. Men vi må fortsat kun være 5 sammen indendørs og klubhus og restaurant er desværre fortsat lukket. Men så er det jo godt at Heidi og Michelle er aktive i Pavillonen.

26. februar
Vinterbanen er igen åben – og igen med take-away ved Pavillonen fredag – lørdag og søndag 10:30 – 13:30! 
Successen fortsætter!

6. januar 2021

11.december
Mens vi venter på foråret – eller bare lidt sol – kan man genopleve smukkere årstider og naturindtryk på de nye Natur sider her på www.ggk.dk:
Naturfoldere og ture
Miljø og biodiversitet 
Fugle
Siderne er lavet af Janne Aarre til inspiration og information om de miljøtiltag, vi laver i klubben. Tak for bidragene!

8. december
Coronarestriktionerne, gældende fra den 9/12 : Vi kan fortsat spille golf og booke tider via Golfbox, men forsamlingsforbuddet på max 10 er fortsat gældende.
Klubhuset og restauranten lukkes, der er dog adgang til toiletterne i mellemgangen, i gården og ved hul 5 – husk at spritte af.

Teebox er ved at undersøge om restriktionerne også gælder her. Vi afventer en afklaring fra sundhedsmyndighederne. Der vil indtil videre være åbent, dog med den restrektion at man maksimalt må være 2 personer i boksen af gangen enten fra samme husstand eller fra ens egen sociale “bobbel”.
De planlagte Introduktionsarrangementer i denne uge er dog aflyst.

Hcp-regulering på basis af vores egen bane er ophævet. De røde og hvide pæle er taget ind til maling og banen er, ved yderligere fremflytninger af teestederne, for kort.
Mange benytter lejligheden til at “lægge op på alt klippet” og nogle endda i bunkerne (god ide at aftale det på 1. teested..).
Indtil vi laver en kortere vinterbane kan alle huller spilles. Og så længe greens kan tåle det, spiller vi til normale greens. De aktuelle regler for trollys, scootere og buggies er gældende. NB: pæle og snore ved greens er “ikke-flytbare forhindringer”.  Lempelse i henhold til regel 16.

4. december

Göran og Tommy planlægger dræningsarbejde på 5 (fra arkivet).


Farvel til en vigtig greenkeeper.
  Efter sammenlagt 19 år i GGK har Göran valgt at sige ja tak til et job som chefgreenkeeper i Eslöv, Skåne. Göran har kørt frem og tilbage fra Sverige i alle årene og været Tommy, og de øvrige greenkeepere, en uvurderlig hjælp og sparringspartner.  Du vil være savnet og vi ønsker dig held og lykke med dit nye job –  din  svenske “gubbjävel”!

30. november
Golf, forsamlingsforbud og restaurant. Der hersker lidt uklarhed omkring hvad der egentlig gælder når man kommer ind efter en runde eller evt. en turnering.  Bestyrelsen har forsøgt at afklare spørgsmålet – SE HER

26. november
Teebox åbningsweekend.
Book tid til en demo lørdag eller søndag HER
På grund af Coronaen er der begrænset adgang, så sørg for at booke en tid i forvejen.
Vel mødt!

20. november
Teebox kommer til Gilleleje Golfklub. Læs mere HER

19. november
Ny restauratør i GGK fra årsskiftet. Læs nyhedsbrevet HER

19. november
1. januar tages det nye handicapsystem (WHS) i brug.
SE EN KORTFATTET VERSION HER
SE DGU-REGELSÆTTET HER

18. november
Vognforbuddet lempes – der tillades nu trolleys i semirough på alle huller.
Der er fortsat totalt buggy- og scooterforbud på hul 10-18. Hul 1-9: – buggyer og scootere skal køre på stierne – dvs. man skal gå ind til bolden, ligesom I der bruger trolleys.

13. november
Danmarksmesterskab i simulatorgolf. DGU og Trackman har indgået en aftale om at afvikle et DM “indendørs”. Det spilles scratch på udvalgte simulator-baner. SE HER

2. november
Spil med lejeforbedring, betyder at man kan løfte og placere sin bold indenfor et nærmere angivet område (referenceområdet), aktuelt, et scorekort = 15 cm, men kun hvis bolden ligger på fairway eller på et areal klippet i samme højde eller lavere. Man må ikke lægge op i semirough o.lign. så længe runden kan/skal være hcp-regulerende.

Skal man lægge op?  NEJ.
Må man flytte og placere bolden med en kølle: NEJ – man skal bruge sin hånd.
Skal man markere bolden inden man løfter den:  NEJ (men det er en god vane!)
Hvis ikke man er tilfreds med det nye leje, efter at man har sluppet bolden, må man så placere igen: JA – men det koster et strafslag hver gang man ny-placerer!
Bryder man ovenstående koster det 1 strafslag – spiller man udenfor referenceområdet, koster det 2 strafslag.
Se Standard lokalregel E-3.


26. oktober
DGU har nu præciseret konsekvenserne af de skærpede coronaregler og vi følger anbefalingerne. Se de opdaterede coronaregler i GGK  HER 

Afgørende er det at vi kan spille golf som vi plejer, dvs. forsat kan booke og afvikle vores private runder – men at formatet for evt. turneringer skal helt nytænkes samtidig at der indføres krav om mundbind i alle klubbens lokaler og at kravene til restauranten er skærpet.


20. oktober

Så er alle fairways dresset, men enkelte våde områder får endnu en omgang inden vinter. Den nye maskine fungerer optimalt, men den skal også arbejde, der er i år spredt 200 tons sand (sic!). Det samme vil ske i de kommende år.

20. september

Hulspilsmestrene 2020
Maja-Sofia Fris og Peter Birk – læs mere HER

18. september
Nye coronarestriktioner. Fra lørdag den 19.september, og nu forlænget til den 31. oktober, gælder der bl.a. følgende:
1) Du skal have mundbind på når du går ind i /ud af restauranten/baren (og til og fra bar/toilet m.m.) og du må kun tage det af når du sidder ned.
2) Du skal ikke have mundbind på på terrassen og i den øvrige del af klubben
3) Klubben turneringer o.lign. er igen blevet begrænset til 50 deltagere.

Se den samlede bekendtgørelse  HER

 

17. september
Line og Morten næstbedst i Danmark.
I Gyttegård har de Rasmus og Nicolai Højgaard. I Gilleleje har vi Line og Morten Toft Hansen. Eller rettere havde på medlemslisten, men hele deres barndom og en stor del af deres ungdom har de tilbragt på vores vidunderlige bane – og bag baren i klubhuset for at hjælpe deres forældre, Rikke og Jeff, som i over ti år var et elsket restauratørpar.

Hele Line og Mortens historie i Gilleleje fortælles i det nye nummer af GOLFmagasinet, som kårer Line og Morten til Danmarks næstbedste søskendepar i dansk golf. Læs bl.a. om Lines albatros som ti-årig, om Mortens første hole in one med et fuldt flækket 5-jern, og om hvor mange huller han puttede om aftenen, mens han ventede på, at hans far og mor skulle blive færdige i restauranten.

 

15. september
Nyt om 2021 handicappet. På golf.dk kan du læse mere om principperne bag dit nye hcp i 2021. Men du kan allerede nu se hvad dit hcp ville være hvis 2021-systemet var i effekt nu: På din side i Golfbox vælger du “scores” og trykker på “vis” under “forhåndsvisning..”. Hvis ikke du har en del indberettede scores i 34-38 klassen vil du gå markant op i hcp!
Og hvis du kun har få indberettede scores kan du se større udsving. Uanset resultat – skal vi alle vænne os til at spille flere turneringer/spille EDS-runder. Start nu!
P.t. teknisk problem: (nogle?) Crome-browsere viser ikke beregningen. Åbn “Edge” eller anden browser. (Skete for mig selv../KD)

6. september
Klubmestrene er fundet. SE HER

 


4. september
Husk Klubmesterskaberne i weekenden. Startlisterne fremgår af Golfbox og tilskuere er velkomne. Klubben byder på et lille glas ved præmieoverrækkelsen på søndag (den 6.) ca. kl. 15.00. Kom og klap og se noget god golf.

31. august
Gilleleje Golfklub søger Forpagterpar til Restauranten fra 2021
Se hele annoncen HER

29. august
Den traditionsrige WIDEX turnering for spillere over 50 år blev spillet i går. Se resultater og fotos HER

26. august
I sidste uge var Seniorklubben på tur i Sverige. Se Janne Aarres spændende reportage fra turen HER

23. august
Jubilæumsturneringen afviklet med succes. SE HER

18. august
Danmarksturneringen: Veteranholdet i 3. division skal spille om oprykning til 2. division. SE DE ØVRIGE RESULTATER HER

10. august
Jubilæumsreceptionen og Par-3 jubi-turneringen aflyses pga. de fortsatte coronarestriktioner!
Jubilæumsturneringen gennemføres med de tilladte max. 100 deltagere. Turneringen er p.t. fuldtegnet.

9. august 
Midsommerpokalen er uddeltSE HER

21. juli
World Amateur Golfers Championship. Den 24. juli lægger vi bane til denne turnering som alle i princippet kan deltage i (dog max et spillehcp. beregnet udfra hcp 25,4). Se de nærmere betingelser i den udsendte mail d.d.

18. juli 
Klubbens fællesturneringer blæses langt om længe i gang igen med Ægteskabsmatchen i dag. Resultater: SE HER.

26. juni
Hul 12 er “out” ved spil af hul 13:  SE LOKALREGLEN HER 

15. juni 
Divisionsholdenes resultater
Lørdag: Damerne taber 3-6 til Hornbæk, Herre 1 spiller uafgjort mod Frederikssund, Herre 2 ligeledes uafgjort mod Asserbo. Veteranholdet vinder 8-6 over Sydsjælland.
Søndag: Damerne taber 2-7 til Nivå, Herre 1 vinder 8-4, Herre 2 taber 1-11 til Fredensborg III og Veteranholdet taber 2-12 til Kokkedal.

4. juni
BUNKERE SKAL RIVES EFTER BRUG


Du kan fortsat nå at tilmelde dig til Kongegolf. Klik på billedet, læs alt om tilbuddet og tilmeld dig via www.kongegolf.dk


22. april
Husk “90 graders reglen” for buggies og scootere  
Dvs. når der er stier, benyttes de, ellers køres i semiroughen, indtil man er ud for bolden, hvorefter man kan/skal køre ind på fairway og ud igen.

8. April
Gilleleje Golfklub bliver i dag 50 år. Klubben blev stiftet ved en generalforsamling den 8. april 1970. Jubilæet fejres den 23/8.
Læs mere om klubbens historie HER.


 

4. marts
I februar faldt der 97 mm regn, dobbelt op ifht. normalen. Se nedbørstal for de sidste 3 år HER

2. marts
2. marts 
 Køb benzin hos OK og støt klubben  SE HER

15. januar:
Trolley-forbuddet er nu ophævet.
Man skal, hvor der er kørestier, benytte disse. Man skal respektere skiltene på banen og man må ikke køre/trække sin trolley på fairways.

14. januar
Ændring af vinterbanen. Hul 9 er lukket, i stedet spilles hul 15 som et par-4 hul med nøgle 8.

13. januar
Der laves en “å” mellem de to søer på 9. hulSE HER

1. januar
Gilleleje Golfklub blev stiftet den 8. april 1970. Derfor kan vi i år fejre vores 50 års jubilæum. Velkommen til jubilæumsåret!
Se formandens nytårshilsen HER

2019

18. december
Banen er ratet om – det har i sær betydning for damerne – SE HER

1. november
Meld dig ind i Gilleleje Golfklub nu og spil gratis til 1. april 2020.
Klik på billedet og læs mere om tilbuddet.

29. oktober
Sidste nyt om hcp-systemet gældende fra 2020  SE HER

10. august kl. 14
Skybrud over banen.  Skybruddet (ca. 60 mm!) resulterede bl.a. i omfattende skader i bunkerne. Udbedring af disse er overstået og banen er igen på vanligt
niveau.

49 71 80 56 – info@ggk.dk – Sophienlund Allé 13, 3250 Gilleleje