Golfregler

Golfreglerne på dansk (link til DGU) SE HER

Lokale regler: SE HER

Generelle turneringsbetingelser for klubturneringer i GGK:  SE HER

En hurtig guide til reglerne (DGU – kun 8 sider!)  SE HER

1,5 side med de vigtigste regler: Golfregler-13-rigtige

 

Test dig selv – en enkel regelprøve fra DGU:  SE HER

NY DGU-anbefalet – og meget stor quiz-platform – på dansk! Golfquis – med mulighed for at spille dig ned i et “regel-handicap” og konkurrere med andre – PRØV DET

Andre quiz-muligheder på R&As hjemmeside: SE HER  (desværre på engelsk)

 

Nye regler i 2019?  – 

Høringsprocessen er gennemført. Så snart de endelige regler foreligger,  vil DGU i værksætte en større informationsindsats, herunder uddanne dommere, turneringsledere etc. Vi følger med i klubben!

 

Regelsituationer – eksempler på nogle af de ting der ofte diskuteres under/efter en runde på Gilleleje:

  • Træningsbolde på 18. hul: Du må gerne ”små-slå, tjatte” dem tilbage på træningsanlægget. Men du må ikke lave slag der har karakter af at du øver på banen – for i det tilfælde koster det 2 straffeslag. Se decision 7-2/5.
  • Overgangene over vandhasarderne på hul 10 og 16 er en del af hasarderne og afgrænset ved pælene og jernpladerne i vejen. Overgangene er defineret som broer, dvs. ikke berørende hasardernes bund, man må derfor grounde sin kølle på ”broerne”. I øvrigt adfærd i henhold til regel 26.
  • Åen på 13. hul: Åen er defineret som en parallel-vandhazard, markeret ved røde pæle. Dvs. man må gå over på den anden side og droppe med to køllelængder – men ikke nærmere hullet. Metode: Man definerer det punkt på den anden side, der er i samme afstand som skæringspunktet (der hvor bolden krydsede hasardgrænsen) – og fra dette nye punkt må man droppe indenfor 2 køllelængder (og ikke nærmere hullet). (Regel 26-1c)
    Hvorfor røde pæle?
    Vandhasarden peger ”direkte mod flaget”, dvs. hvis hasarden var defineret som en normal vandhasard, uden mulighed for at droppe ud med to køllelængder, skulle der i mange tilfælde droppes i vandhasarden igen (med mindre man gik helt urimeligt langt tilbage..)
    2019?  Muligheden for at droppe på den anden side – ser ud til at forsvinde som generel regel. Men mon ikke vi kan og vil bevare den som en lokal regel (?)..
  • Skader efter fugle. Huller efter fugle (typisk krager/råger) giver (sammen med gravende dyr) mulighed for “frit drop” – (på green: placering) – og ikke kun på greenen – også i rough, på fairway etc. – men naturligvis ikke i bunkers og i vandhasarder.

Ovenstående har ikke karakter af “lokal regler” – og over-rules naturligvis af de gældende golfregler..  /Karsten Duus